Prirodne ljepote

Modra špilja

 

Modri dragulj Jadranskog mora.

Modra špilja nalazi se na istočnoj strani otoka Biševa a svojim plavetnilom neprestano privlači brojne posjetitelje. Špilja ima dva svoja otvora – kroz manji otvor može proći manji čamac na vesla a drugi je otvor mnogo širi i nalazi se ispod razine mora na južnoj strani špilje. Špilju je najbolje posjetiti oko podne, kada kroz njen podvodni otvor prodire sunčana svjetlost i prolazeći kroz vodu se lomi a onda i odbija od dna špilje što stvara pravi mali spektakl modrog i srebrnog svjetla u njezinoj unutrašnjosti.

Ovaj doživljaj nikako ne želite propustiti!

modra-spilja-optimizirano-za-tisak-ivo-pervan

Modra špilja, izvor: HTZ, autor: Ivo Pervan

Bol, Zlatni rat, autor: Ivo Biocina

Zlatni rat, izvor: HTZ, autor: Ivo Biocina

Zlatni rat

 

Jedna od najljepših i najneobičnijih svjetskih plaža.

Zlatni rat je pola kilometra duga šljunčana plaža koja kao da je pružila ruku prema moru a nalazi se 4 km od grada Bola na otoku Braču. Ovisno o vjetrovima koji pušu, plaža se konstantno mijenja formirajući neobičan oblik koji uvijek iznova zadivi sve posjetitelje.

Stiniva

 

Proglašena najboljom Europskom plažom u 2016. godini.

Ova izuzetna plaža se nalazi na južnoj strani otoka Visa. Ako joj dolazite s mora pripremite se na predivno iznenađenje koje vas čeka kada prođete kroz uski prolaz između dvije strme stijene i dođete do plaže – tamo je skriven pravi mali raj i savršeno mjesto za relaksaciju!

Stiniva, Vis, autor: Aleksandar Gospić

Stiniva, Vis, izvor: HTZ, autor: Aleksandar Gospić

NP Mljet, autor: Damir Fabijanić

NP Mljet, izvor: HTZ, autor: Damir Fabijanić

Mljet

 

Oduševljava sve posjetitelje bojama i mirisima netaknute prirode.

Nacionalni park Mljet nalazi se na zapadnom dijelu otoka Mljeta a cijela njegova površina iznimno je bogata životom, pa i brojnim endemskim i ugroženim vrstama. Ako ste ljubitelj kulturne baštine, NP Mljet je pravo odredište za Vas zbog svojih brojnih arheoloških nalazišta. Najposjećenija znamenitost nacionalnog parka je benediktinski samostan smješten na otočiću sv. Marije u Velikom jezeru.

Na Mljetu možete otkriti brojne plaže i morske špilje vozeći se kanuom, a ako ste ljubitelj adrenalinskih izazova možete se pridružiti i tradicionalnoj međunarodnoj utrci Mljet Half Ironman. Ovo je pravo mjesto za sve ljubitelje mediteranskog duha, kulture i prirode.

Uvala Krknjaši, otok Drvenik, autor: Mario Jelavić

Uvala Krknjaši, otok Drvenik, izvor: HTZ, autor: Mario Jelavić

Uvala Krknjaši

 

Plava laguna koju jahtaši obožavaju.

Poznato sidrište Krknjaši nalazi se samo 7 nM od grada Trogira, na otoku Drveniku. Teško ćete odoljeti ovom mjestu predivne tirkizne boje i zadivljujuće prirode na kojem se možete usidriti i zaista uživati u privatnosti.